Skip to main content
O

ok dit jaar speelt Teun met zijn team weer voorjaarscompetitie voor TV Beekhuizen. Ditmaal in de heren 17+.

Beekhuizen – De Uithof (5-1)

De Uithof kwam vol goede moed richting Velp, maar verliet het tennispark later die dag met de staart tussen de benen. Weliswaar hadden ze 1 wedstrijd gewonnen, maar ook 5 partijen gingen verloren. Teun speelde prima en wist zijn enkel met 7-6 6-0 te winnen. De dubbel ging iets moeizamer, maar ook deze werd in 3 sets gewonnen.

Veenendaal – Beekhuizen (2-4)

Teun speelde een zeer solide partij in de enkel en wist deze met duidelijk cijfers te winnen (6-1 6-2). De dubbel werd wederom in 3 sets gewonnen met maatje Mees. Omdat er helaas 2 enkels werden verloren, werd het uiteindelijk een 4-2 overwinning.

Beekhuizen – Keltenwoud (5-1)

Wederom een puike prestatie van de mannen. Teun speelde tegen een tegenstander die al ruim 1100 partijen in zijn carrière had gespeeld. Verliezen komt bijna niet in zijn woordenboek voor. Maar vandaag toch even wel! Teun moest werkelijk alle registers opentrekken om deze vreselijk stugge tegenstander te kraken. Aanvankelijk leek dat niet te lukken, maar uiteindelijk kreeg Teun het toch voor elkaar. Na een partij van bijna 3 uur stond de stand 6-3 3-6 6-4 in het voordeel van Teun op het scorebord. De dubbel ging in vergelijking met deze wedstrijd relatief eenvoudig: 6-3 6-4

Tepci – Beekhuizen (1-5)

En wederom een overwinning. Probleemloos werd de enkel gewonnen door Teun. De dubbel kostte iets meer moeite, maar deze werd uiteindelijk ook in 2 sets (6-4 7-5) gewonnen. Langzaamaan begint het kampioenschap in beeld te komen.

Beekhuizen – Edese TC (5-1)

Teun zou deze wedstrijd niet spelen, omdat hij op moment van spelen midden in de examens zit. Maar door een blessure van Mees, besloot hij toch om alleen een enkel te spelen die dag. En wat voor één! Hij begon gruwelijk slecht aan de wedstrijd. Wellicht teveel met zijn hoofd bij de examens. De eerste verloor hij dan ook terecht met 5-7. Ook de tweede set ging erg moeizaam. Hij kreeg zelfs 3 matchpoints tegen, maar op karakter wist hij toch deze set in de tiebreak te pakken. In de derde set wist hij, door alles uit de kast te halen, de tegenstander op zijn knieën te dwingen. Maar ook dat ging vrij moeizaam. Na 3 uur tennissen stond uiteindelijk de 5-7 7-6 7-5 score, in het voordeel van Teun, op het bord. Compleet uitgeput. Wel fijn als je de rest van de dag nog moet gaan leren.

Iduna – Beekhuizen (0-6)

De voorlaatste wedstrijd van deze competitie. Bij een mooie uitslag en puntenverlies bij Bastion, zou het kampioenschap met nog één wedstrijd te spelen, een feit zijn. En zo geschiedde. Teun speelde tegen de nummer 1 van de tegenstanders. Hij doceerde hier een les in focus, vastheid en effectiviteit. Vanaf de eerste minuut stond hij er en hij liet er geen twijfel over bestaan wie deze wedstrijd zou gaan winnen.

Aangemoedigd door oom, tante, neefje en nichtje, speelde hij zijn tegenstander volledig zoek. Binnen anderhalf uur stond de 6-0 6-0 op het scorebord. Omdat ook alle andere partijen gewonnen werden en Bastion punten liet liggen, was het kampioenschap wederom een feit. Hulde!