E

 

indelijk was het dan zover. Alle seinen stonden op groen om af te reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten. Doel was het internationale jeugdtoernooi in Dubai.

Goed geluimd en vol goede moed, arriveerden we op zondagochtend op luchthaven Schiphol. Auto geparkeerd, ruim op tijd door de douane, dus het grote genieten kon beginnen. Met ruim een uur en 3 kwartier overstaptijd tijd in Zürich, zou alles prima moeten lukken. Helaas had ons vliegtuig anderhalf uur vertraging. We hebben echt als een gek gerend om de vlucht te halen. Hadden de bagageoverpakkers dat nou ook maar gedaan! De eerste wedstrijd was Teun genoodzaakt om in geleende kleding, een geleend racket en schoenen van 2 maten te groot, zijn eerste wedstrijd in 37 graden te spelen. En hij won! In een prima wedstrijd zette hij daarmee de toon voor de rest van het toernooi.

De trein dendert door

 Teun had de smaak van het winnen te pakken. Het credo was echter wel: drink genoeg water. Zowel voor als tijdens de wedstrijd. Een meisje dat op de baan naast Teun speelde, had dat blijkbaar niet gedaan, want zij viel flauw door de hitte. Teun niet, die denderde door. Met prima spel wist hij de halve finale zelfs te bereiken. De tegenstander was een speler die erg hard sloeg en Teun was op zoek naar een antwoord daarop. Uiteindelijk vond hij dat, waardoor hij tegen de verwachting in, de finale mocht gaan spelen in dit sterk bezette toernooi.

Runner up

 Teun speelde een prima finale op een prachtige locatie: hotel Atlantis, gelegen op de palm. Helaas was de tegenstander echt te sterk, maar als runner up, kon Teun terugkijken op een fantastisch toernooi! Daarnaast was Dubai een belevenis op zich. Wat een overdaad, maar mooi om een keer gezien te hebben.