E

indelijk konden we dan, na twee jaar coronaperikelen, richting Mallorca. Het hoog aangeschreven toernooi op de Rafa Nadal Academie, mocht zich verheugen op de komst van zo’n 400 jeugdige tennissers in de leeftijd van 8 t/m 16 jaar. Omdat Teun dit jaar 16 wordt, kon hij nog maar in één leeftijdscategorie meespelen. Niet zo’n probleem, want zo bleef er ook tijd over om het eiland te bekijken.

Topprestatie

Teun slaagde erin om een paar zeer goede wedstrijden te spelen. Hij speelde achtereenvolgens tegen een Libanees (6-1 6-1), de nummer 1 van Bahrein (5-7 6-2 10-8), een Zwitser (6-4 5-7 10-8) en een Zweed (6-4 3-6 0-6). Door deze knappe resultaten behaalde Teun een hele mooie derde plek in een deelnemersveld van 32. Mooi om te zien dat hij daar zelf toch ook wel heel erg trots op was. En terecht!

Open toernooien

 Omdat Teun dit jaar geen competitie speelt (hij valt wel in bij verschillende teams), gaat hij zich richten op het spelen van open toernooien, om zo goed voorbereid aan de start te verschijnen van de Dutch Bowl. Dat is het internationale jeugdtoernooi in Gendringen waar hij al eerder aan heeft meegedaan. Een thuiswedstrijd, want gedurende de winter traint hij daar.

Dat smaakt naar meer

 De mooie prestatie op Mallorca smaakt naar meer. Omdat dit het laatste jaar is dat Teun nog op deze toernooien mag spelen, hebben we besloten om in de herfstvakantie nog één tripje naar het buitenland te maken. Ditmaal zal Dubai ons reisdoel zijn. Op vier verschillende locaties zal daar dan ook een internationaal toernooi plaatsvinden. Wel leuk om nog te vermelden dat de hoofdscheidsrechter van het toernooi op Mallorca aangaf dat hij hoopte dat Teun daar ook zou spelen, vanwege zijn vertoonde spel op het Spaanse eiland. Bij deze, Alex.