O

p donderdag 12 augustus vertrokken we met een volgepakte wagen richting Frankrijk. Teun wilde ook dit jaar weer graag op het internationale jeugdtoernooi in Parijs spelen. We verbleven in een prachtig appartement met een grote tuin in het dorpje Fourqueux, op 15 minuten rijden van het tennispark van Paris West.

Teun speelde in 2 categorie├źn: zijn eigen leeftijdscategorie (15) en de oudere categorie van 16 jaar oud. De eerste wedstrijden speelde hij in de oudste categorie tegen grote, sterke tegenstanders. Hoewel hij goed speelde en prima in de rally’s mee kon, was de tegenstander toch telkens een maatje te groot. Omdat het de eerste 3 dagen rond de 30 graden was, duurde het ook even voordat Teun aan deze omstandigheden gewend was. Geleidelijk aan begon hij echter steeds beter te spelen. De wedstrijden in zijn eigen leeftijdscategorie werden 4 van de 5 keer winnend afgesloten, waarmee hij uiteindelijk een zeer verdienstelijke 5de plaats wist te bereiken in dit sterk bezette toernooi.

Naast het spelen van 11 wedstrijden in een week tijd, bleef er ook nog wat tijd over om een middagje naar Parijs te gaan en de het paleis en de tuinen van Versailles te bezoeken, een echte aanrader!

Al met al kan er met een prima gevoel teruggekeken worden op deze week. Via deze weg bedanken wij nogmaals de mensen van Ten Pro voor de prima organisatie van dit mooie evenement. Ook dank aan tennisdistrict.com en Head voor de prachtige nieuwe tenues en dito rackets.