K

lein stukje rijden en je bent in Leeuwarden. Tenminste, als je in Grou woont. Kom je uit Silvolde, dan doe je er ruim 2 uur over. Maar een lekker muziekje op de bluetooth speaker, broodjes voor onderweg en uiteindelijk ben je er dan toch nog redelijk vlot. De eerste dag van dit zilver weektoernooi stond in het teken van de dubbels. Teun was deze ochtend voor het eerst uit quarantaine in verband met corona. Niet echt de meest ideale voorbereiding, 7 dagen op de zolder met een minimum aan beweging. Dubbelpartner Bryan Stam was herstellende van een liesblessure, dus ook hier geen optimaliteit in de voorbereiding. Door een gunstige loting, stonden ze echter al wel zonder te spelen in de halve finale.

Ze hebben lang niet slecht gespeeld en ze hebben er echt wel een wedstrijd van gemaakt, maar deze jongens waren toch een maatje te groot. Teun en Bryan verloren met 1-6 2-6. Wat mooi was om te zien, was dat ze er wel lol in hadden. Ook samen met de tegenstanders was het prettig omgaan. De tegenstanders wisten uiteindelijk ook de finale met 6-1 6-2 te winnen. Dat geeft wel aan hoe sterk deze jongens zijn.

Enkeltoernooi

De dag erop togen we wederom naar Leeuwarden, dit keer voor het enkeltoernooi. Teun had een tegenstander geloot die het jaar ervoor het internationale jeugdtoernooi in Gendringen had gewonnen. Een prima speler dus. Laten we het er maar op houden dat Teun nog last had van de naweeën van corona (wat ook best reëel is), want werkelijk niets lukte. Hij werd met 0-6 0-6 verslagen. De tegenstander heeft zelf misschien 5 punten gemaakt, de overige kreeg hij van Teun cadeau. We hebben Teun overigens nog wel bedankt voor zijn verlies, anders hadden we de dag erop wellicht weer naar Leeuwarden gemoeten.