H

et tweede toernooi dit jaar, speelde Teun in Tilburg. Ook hier weer een vrij zware loting. De eerste partij wist hij echter knap te winnen in 3 sets: 6-1 4-6 10-8. Hiermee plaatste hij zich voor de kwartfinale.  In deze kwartfinale trof hij een hardhitter. Deze jongen was als eerste geplaatst, maar Teun was niet van plan zich van de baan te laten slaan. Hij speelde één van zijn beste wedstrijden in zijn carrière. De eerste set pakte hij zeer knap met 7-6. De tweede set kwam hij met 0-3 achter, waarop hij besloot deze te laten lopen en er geen energie meer in te steken, zodat hij vol opgeladen aan de derde set (super tiebreak) kon beginnen. Deze tactiek werkte, want hij won de derde set met 10-4 en daarmee kon hij zich op gaan maken voor de halve finale, die de dag erop gespeeld zou gaan worden.

Halve finale

De halve finale werd pas in de vooravond gespeeld. Hoewel Teun goed speelde, lukte het hem net niet de eerste set naar zich toe te trekken: 5-7. In de tweede set ging het ook weer helemaal gelijk op tot een stand van 3-3. Vanaf dat moment besloten de weergoden dat er wel genoeg getennist was die zaterdag. De wedstrijden konden met geen mogelijkheid meer uitgespeeld worden. Dit hield in dat we de volgende dag nog een keer naar Tilburg mochten rijden. Van de flow waar Teun de dag ervoor in zat, was op deze terugkomdag niet veel meer te merken. Het wilde gewoon niet. Onze koffie was nog niet eens afgekoeld, toen de eindstand van 5-7 3-6 op het scorebord verscheen. De motor van de auto was ook nog warm, dus voorgloeien was niet eens nodig. Het waren die zondag 12 fantastische minuten!