D

it najaar speelt Teun wederom competitie voor tennisvereniging Beekhuizen in Velp. Het team bestaat dit jaar uit Justus Haaijema, Mees Garritsen, Olivier Hendriks, Jonathan Raap, Samantha van Schaijk en Teun. Er wordt gespeeld in de hoofdklasse, 13 t/m 17 jaar. De spelers zijn zelf 13 en 14 jaar en zullen dus ook spelers van 15, 16 en 17 jaar oud tegen kunnen komen. Flinke uitdaging!

Bargeres (13/9/’20)

Op zondag 13 september werd de eerste wedstrijd gespeeld en wel uit tegen tv Bargeres uit Emmen. Een flink stuk rijden voor de meesten. Op deze zonovergoten dag speelde Teun tegen een jongen van 15, die de bal behoorlijk hard wist te raken. Maar ook Teun liet zien dat hij niet stilgezeten had in de coronaperiode. In de eerste 3 games wist hij de tegenstander goed onder druk te houden (3-0). Daarna ging het even iets minder waardoor de tegenstander weer op gelijke hoogte wist te komen. Teun herpakte zich op tijd en trok de eerste set met 6-4 naar zich toe. In de tweede set leidde Teun vanaf het begin en liet deze voorsprong niet meer uit zijn handen glippen, met als resultaat een 6-4 6-3 overwinning in zijn eerste wedstrijd in deze zware competitie. Dat de tegenstand sterk is, bleek wel in de dubbel, die Teun samen met Olivier speelde. Zelf waren ze niet helemaal in goede doen, maar al waren ze top geweest, dan nog zou het geweld waarmee de tegenstanders sloegen, teveel van het goede geweest zijn. Gevolg was een 6-1 6-2 nederlaag. Omdat het team 3 van de 4 enkelpartijen wist te winnen en de tweede dubbelpartij werd gewonnen door Justus en Jonathan, sloten ze deze eerste competitiedag af met een 4-2 overwinning. Voorwaar geen slechte prestatie tegen deze 4 ferme knapen uit Emmen (één van hen reed overigens een zeer fraaie Saab cabrio).

Trifora 1 (20/9/’20)

En wederom een fantastisch mooie dag. Ditmaal op het prachtige eigen tennispark van Beekhuizen. En weer een stel tegenstanders die een paar koppen boven onze spelers uitstaken. Jongens van 16 jaar oud. Wat een verschil maakt 2 jaar toch op die leeftijd! Tegenstander Trifora uit Enschede was de eerste speelronde vrij. Vandaag was voor hen dus de vuurdoop in de competitie. Op papier staat in ieder geval een sterk team. Teun speelde op 2 en trof een grote jongen van bijna 17. Deze speelde met veel power in zijn slagen. Teun had daar echter goed antwoord op en dwong zijn tegenstander tot het maken van fouten. Na een 6-2 winst in de eerste set, was het geloof bij de tegenstander in een goede afloop enigszins weg. Hij probeerde het nog wel, maar Teun gaf geen krimp en won zo ook zijn tweede wedstrijd met de klinkende cijfers 6-2 6-0. In de dubbel speelde Teun samen met Justus een ijzersterke wedstrijd. Ze voelden elkaar aan alsof ze al jaren samenspeelden. Justus was zeer solide van achteruit aan het spelen en Teun was erg goed aan het net, waardoor ze ook deze tegenstanders geen kans lieten: 6-0 6-3. Ook deze wedstrijd werd uiteindelijk met 4-2 gewonnen. Wederom een knap resultaat.

TVVS 1 (27/9/’20)

Een wedstrijd vandaag tegen de koploper van dat moment. Teun speelde op zijn eigen club de finale van de heren dubbel en was er dus niet bij. Het team werd vertegenwoordigd door Justus, Jonathan, Olivier en Mees. Er werden 3 enkelpartijen gewonnen en 1 dubbel, waarmee voor de derde achtereenvolgende wedstrijd een 4-2 overwinning werd geboekt. TVVS staat er nog net één puntje beter voor, maar Beekhuizen staat op een mooie tweede plek nu en gaat op zoek naar meer.

Maarn 1 (4/10/’20)

Ook bij deze wedstrijd was Teun er niet bij. Deze keer omdat hij vrijgeloot was. Ook ouders mochten niet aanwezig zijn, vanwege de verscherpte coronamaatregelen. Van de spelers kregen we door dat eigenlijk iedereen onder de maat had gespeeld. Daarnaast was het ook nog eens een hele sterke tegenstander, met als gevolg een 6-0 verlies. Als er al kampioensaspiraties waren, kunnen die dit seizoen wel in de vriezer. Neemt niet weg dat de uitslagen tot vandaag zeer goed te noemen zijn in deze zware klasse.

 

Zutphen 1 (18/10/’20)

 

ALTA 1 (25/10/’20)