E

indelijk is de competitie weer begonnen! Dit voorjaar speelt Teun wederom competitie voor tennisvereniging Beekhuizen in Velp. Het team bestaat dit jaar uit Justus Haaijema, Mees Garritsen, Olivier Hendriks, Jonathan Raap, Caspar Ummelen en Teun. Er wordt gespeeld in de hoofdklasse, 13 t/m 17 jaar. De spelers zijn zelf 14 en 15  jaar en zullen dus ook spelers van 15, 16 en 17 jaar oud tegen kunnen komen. Flinke uitdaging!

ALTA (13/6/’21)

Op zondag 13 juni werd de eerste wedstrijd gespeeld en wel uit tegen ALTA uit Amersfoort. Teun en Jonathan speelden niet mee, omdat ze maar met 4 man hoeven te spelen. Als een echte captain trok hij zich voor deze eerste competitieronde terug. Bijkomend voordeel was dat hij op 15 juni 15 is geworden. Zo kon hij ook mooi in dat weekend zijn verjaardag vieren. Het team won de ouverture van het seizoen met 5-1. Een mooi begin.

Domstad (20/6/’21)

Vandaag stond de ’thuis’wedstrijd (ze spelen op Beekhuizen in Velp) op het programma. Hier was Teun wel bij. We hebben hem ruim 9 maanden niet meer een wedstrijd zien spelen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we enorm onder de indruk waren van zijn spel. Hij heeft zich in de afgelopen periode zeer goed ontwikkeld. In de dubbel met Olivier lieten ze de (behoorlijk pittig spelende) tegenstanders geen schijn van kans. Gretig en zeer gefocust pakten ze de overwinning met 6-1 6-0! In de enkel was Teun ook heer en meester en wist hij zijn tegenstander regelmatig zijn wil op te leggen. Prachtige rally’s gezien (en een fantastische dropshot die terug over het net sprong) met ook hier een zeer gedreven Teun 6-3 6-2. Teun speelde met een nieuw racket om uit te proberen en dat beviel prima. Na de wedstrijd liet Teun zien ook kritisch te zijn, want hij vond zelf dat hij onder de maat had gespeeld en dat er nog wel verbeterpunten waren. Dat belooft nog wat. Uiteindelijk won het team met 4-2.

TVVS (27/6/’21)

Vandaag competitie in Enschede. De dubbel speelde Teun prima met Caspar. Ze wonnen deze partij relatief eenvoudig met 6-1 6-4. In de enkel merkte Teun dat hij deze week met oorontsteking thuis heeft gezeten. Trainen was geen optie. De training gisteren met Arjan ging ook moeizaam. Toch wist hij zijn enkel met 6-4 6-4 te winnen. Mentaal sterk, want in de tweede set kwam hij met 3-0 achter en liep het allemaal even niet helemaal lekker. Goed herpakt dus. Het team wist met 5-1 te winnen vandaag en staat nu bovenaan in de hoofdklasse.
Almere (4/7/’21)
Almere uit, altijd lastig! Maar deze keer was het te doen. Hoewel de tegenstand behoorlijk te noemen was, won iedereen zijn enkelpartij. De een wat makkelijker dan de ander, maar toch. Teun speelde een prima partij. Zijn service wilde niet echt lekker op gang komen, maar hij wist wel te winnen met 6-3 6-1.
Caspar en Olivier wonnen vervolgens hun dubbel met 6-2 6-4. Daarna was het de beurt aan Teun en Mees. Zij moesten vol aan de bak tegen twee sterk spelende tegenstanders. De eerste set wisten ze nog met 6-3 te winnen. De tweede werd al een stuk zwaarder. Deze werd met 4-6 verloren. Dat betekende een super tiebreak om de wedstrijd te beslissen. Na met 5-2 en 7-5 achter te hebben gestaan, wisten ze toch het tij nog te keren en de tiebreak (10-7) en daarmee de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met een voldaan gevoel werden er 6 punten mee terug naar huis genomen. Volgende week volstaat een gelijkspel om het kampioenschap binnen te halen.
Heerde (11/7/’21)
Deze laatste wedstrijd van de competitie speelde het team van Teun tegen de nummer 2. Een gelijkspel zou voldoende zijn om het kampioenschap binnen te halen. Teun kon er niet bij zijn, omdat hij de halve finale moest spelen op een toernooi in Tilburg. Gelukkig was de rest van het team scherp aan het spelen. Ze wisten de wedstrijd dan ook met 5-1 te winnen en daarmee het kampioenschap in de hoofdklasse, 13 t/m 17, binnen te halen. Wederom een hele mooie prestatie! Gefeliciteerd mannen.