O

p zondag 9 februari was het dan zover, de opening van de Ten-Pro Global Junior Tour (in Nederland de Dutch Bowl genoemd). Aan dit toernooi doen ongeveer 270 spelers uit bijna 40 verschillende landen mee. Een uitgelezen mogelijkheid om je krachten te meten met buitenlandse spelers.

Jannik Laatz (Ger)

De eerste wedstrijd speelde Teun tegen een jongen uit Duitsland. Een sterke tegenstander, maar uiteindelijk niet sterk genoeg. Teun verloor de eerste set met 2-6. De tweede set kwam hij sterk terug en deze won hij met 6-2. In de derde set heeft hij tegen een 2-4 en een 3-5 achterstand aangekeken, maar hij toonde mentale veerkracht en wist deze derde set uiteindelijk met 7-5 te winnen en daarmee ook de wedstrijd. Petje af!

Harry Luke Bell (Eng)

Teun speelde de kwartfinale tegen de uit Engeland afkomstige Harry Luke Bell. Helaas werd het geen Brexit. De eerste set was binnen 20 minuten gespeeld. Teun kreeg geen grip op de harde aanvalsballen van zijn tegenstander en maakte, mede daardoor, teveel fouten. In de tweede set heeft hij zich echter helemaal herpakt, maar helaas wilde het op de belangrijke momenten net niet goed vallen. De tweede set ging gelijk op tot 6-6, waardoor een tie break de beslissing moest gaan brengen. Deze verloor Teun nipt met 8-6 en daarmee verloor hij dus ook de tweede set. Maar wederom heeft hij geknokt voor wat hij waard was en kon hij met opgeheven hoofd van de baan af komen.

Michael O’Leary (Sco)

De volgende wedstrijd was tegen de Schot O’Leary. Dit was een prachtige tenniswedstrijd om te zien. Beide spelers speelden vanaf het begin vol op de winst. Uiteindelijk was Teun zijn tegenstander net wat vaster en won deze met 7-5 en 6-3.

Frederico Troso (Ita)

De wedstrijd om de 5de en 6de plaats was een ander verhaal. De eerste set was er nog sprake van een tenniswedstrijd, waarin beide spelers mooie rally’s speelden en er goed hard werd geslagen. Teun won de eerste set met 6-4. Vanaf de tweede set ging de Italiaanse tegenstander vol in de verdediging en probeerde hij alleen maar ballen terug te spelen. Teun bleef de aanval zoeken, maar miste daarin te vaak de nauwkeurigheid. De tweede set verloor hij met 6-3. Ook de derde set liet het zelfde spelbeeld zien. Teun die er voor bleef gaan en Frederico die Teun de fouten liet maken. Dat bleek vandaag voldoende voor de Italiaan, Ook de derde set won deze met 6-3. Teun baalde als een stekker. Verliezen; oké, maar tegen dit spel: nee. Maar toch een fraaie 6de plek op zijn eerste internationale toernooi en een mooie ervaring rijker.