H

et eerste weekend van september speelde Teun een open jeugdtoernooi in Zutphen. Op de eerste dag wist hij 3 wedstrijden te winnen, waardoor hij zich plaatste voor de kwartfinale. Deze kwartfinale speelde hij erg sterk en geconcentreerd. Hij hield zijn tegenstander voortdurend onder druk en mede hierdoor won hij met 6-0 6-1. Of het door de nieuwe rackets komt, waar hij sinds dit toernooi mee speelt, dat weten we niet, maar feit is dat Teun erg goed stond te serveren. In de eerste 3 partijen heeft hij rond de 30 aces weten te produceren. Ook in de halve finale hield hij het hoge niveau vast. De tegenstander had weinig in te brengen, hoewel hij een goed forehand had. Met een eindstand van 6-0 6-0 had Teun zich voor de finale geplaatst.

Vol aan de bak

 

De finale zou een echte finale worden: lange rally’s, harde passeerslagen en mooie services van beide kanten. De tegenstander van Teun had ook alle partijen redelijk eenvoudig gewonnen. Teun zou hier dus vol aan de bak moeten. In de eerste set ging het redelijk gelijk op. Teun had echter aan 1 break genoeg om de eerste set met 6-3 te winnen. In de tweede set ging het tot 4-4 gelijk op, toen Teun ten val kwam. Hij raakte licht geblesseerd aan zijn knie, maar kon gelukkig wel doorspelen. Hij wist op 5-4 voor te komen en kreeg een matchpoint. Deze wist hij helaas niet te verzilveren en het werd 5-5. Nadat hij weer op 6-5 voor was gekomen, wist hij uiteindelijk, na een lange game, zijn 4de matchpoint te verzilveren. Zijn 2de toernooioverwinning was daarmee een feit.