I

n de week van 12 augustus werd het Kei-fit open jeugdtoernooi in Haaksbergen georganiseerd. Omdat er in deze periode geen bronstoernooien waren, was dit een mooie gelegenheid voor Teun om, na de welverdiende vakantie, weer wat wedstrijdritme op te doen. Teun speelde in de categorie 11 t/m 16 jaar. Hij was in een poule ingedeeld met 3 jongens van 15. Een mooie uitdaging! De eerste wedstrijd speelde hij scherp, hoewel de service nog wat achterbleef. Zijn tegenstander speelde ook goed met flinke harde slagen, maar maakte uiteindelijk teveel fouten. Voornamelijk omdat hij door Teun goed onder druk werd gehouden. Teun won deze wedstrijd met 6-1 6-1. Een mooi begin van het toernooi. De tweede wedstrijd was tegen een jongen die de eerste partij ook had gewonnen. Een tegenstander die vrij verdedigend speelde en erg veel terug wist te brengen. De eerste set won Teun met 6-1 en er leek geen vuiltje aan de lucht. In de tweede set lukte het even wat minder. Teun werd wat slordig in zijn spel en kwam met 2-4 achter te staan. Net op tijd hervond hij zich weer en zo wist hij ook deze set te winnen: 6-4.

Eerste toernooizege!

 

Omdat er in een poule werd gespeeld, was er geen finale. De winnaar van de poule, zou ook het toernooi winnen. Teun zijn laatste tegenstander was een grote jongen, die erg hard sloeg, maar Teun speelde een fantastische wedstrijd en was in staat om zijn tegenspeler voortdurend onder druk te houden. Hij won deze laatste wedstrijd met 6-0 6-1. Hij baalde ervan dat hij in de tweede set op 5-0 toch nog een game verloor. Dat is tekenend voor zijn enorme drive en zijn niet afgenomen motivatie om elk punt te willen winnen! Maar zijn eerste toernooizege was hiermee een feit.