O

p zaterdag 22 juni speelde Teun een toernooi in Velp (gelukkig dichtbij, want bij aankomst bleken de tennisschoenen nog in Silvolde te staan, die konden nog op tijd opgehaald worden). Dit was een sterk bezet toernooi. De loting was Teun niet gunstig gezind, want hij speelde de eerste wedstrijd tegen een onbekende jongen uit Haarlem, die op papier veel sterker was dan Teun. Bij het inspelen bleek dat dat niet alleen op papier zo was maar ook in de praktijk. Een jaar ouder scheelt toch veel op deze leeftijd. Teun werd met 6-0 6-1 verslagen. In de eerste set had hij niets in te brengen. De tweede set werd meer een wedstrijd, hoewel de uitslag anders doet vermoeden. Deze jongen zou trouwens de uiteindelijke toernooiwinnaar worden.

Verliezerspoule

 

Bij de huidige toernooien is het zo dat er bij 16 deelnemers ook een verliezersronde wordt gespeeld. De 8 winnaars gaan naar de kwartfinales en de 8 verliezers spelen ook allemaal nog een wedstrijd. Teun speelde hierin tegen een naamgenoot, waar hij in het verleden al eens tegen gespeeld had. Destijds verloor hij. Nu wist hij met 6-4 6-4 te winnen in een zeer gelijk opgaande strijd. Een wedstrijd die zich kenmerkte door erg veel lange rally’s, waarin Teun uiteindelijk vaak aan het langste eind trok.