D

e competitie is inmiddels in volle gang. Teun speelt dit jaar voor TV Beekhuizen in Velp. Samen met zijn 3 teamgenoten spelen ze in de 1ste klasse van de categorie jongens 10 t/m 14 jaar. De eerste wedstrijd speelden ze tegen De Hoge Wick. In deze klasse worden 4 enkelpartijen gespeeld en 2 dubbels. Teun wist zijn eerste enkel partij van deze competitie met 6-0 6-0 te winnen. In de dubbel speelde hij met Seymore en deze partij wonnen ze met 6-1 6-3. Het krachtsverschil in deze wedstrijd leverde een 5-1 overwinning op voor Beekhuizen.

Bakkershaag uit

De tweede competitieronde speelden ze uit tegen Bakkershaag uit Renkum. Teun won zijn partij met 6-0 6-1, waarbij hij aangaf dat de verloren game eigenlijk niet nodig was. In de dubbel speelde hij met Samantha (er mag 1 meisje in een jongensteam spelen). Deze partij wisten ze met 6-0 6-3 te winnen. Ook deze wedstrijd werd door het 4-tal van Beekhuizen gewonnen, en wel met 6-0.

Thuis tegen Lent

Op zondag 19 mei speelde het team haar derde wedstrijd. Ditmaal op het heilige gravel van Beekhuizen zelf. Aanvang 13.00 uur. Teun speelde op 1 en speelde daarom tegen de beste speler van Lent. Al snel bleek dat het niet een zware partij zou worden voor Teun. Hoewel zijn tegenstander mooi hard en vlak over het net speelde, had hij uiteindelijk toch geen antwoord op Teun zijn gevarieerde spel. Teun wist de wedstrijd met 6-0 6-1 te winnen. In de dubbel speelde hij met Olivier. Daar maakten ze een soort demonstratiepartij van. De ene dropshot was nog mooier dan de andere. Met speels gemak wonnen ze met 6-0 6-0. De wedstrijd tegen Lent werd uiteindelijk met 5-1 winnend afgesloten, omdat alleen Samantha haar enkel, ondanks hard knokken, niet wist te winnen. Compliment overigens aan de tegenstanders. Ondanks het krachtsverschil bleven zij erg sportief en buiten de baan ook zeer sympathiek.

Vormer uit

De vierde wedstrijd werd uit bij Vormer gespeeld. Dit werd een eenvoudige 6-0 overwinning. Teun won zijn enkelpartij met twee keer 6-0 en ook in de dubbel werd geen game weggegeven.

Thuis tegen OTV: de kraker!

De vijfde competitieronde werd op Hemelvaartsdag gespeeld op de gravelbanen van TV de Slenk in Wolfheze. Dit was een uitgestelde wedstrijd, die nog ingehaald moest worden. OTV stond bovenaan in de competitie. Zij hadden 5 punten meer dan Beekhuizen met een wedstrijd meer. Het team van Teun moest flink aan de bak. Het was duidelijk dat dit de sterkste tegenstander was in de competitie. Teun wist zijn enkel met 7-5 6-0 te winnen en de dubbel met 6-1 6-2. Het team won uiteindelijk met de toch wel duidelijke cijfers 5-1. Een en ander houdt in dat er in de wedstrijd tegen De Groene Kamer nog 1 punt gehaald moet worden om kampioen te worden.

Kampioen 1ste klasse!

 

De laatste wedstrijd van de competitie. De Groene Kamer was de tegenstander. Bij 32 graden Celsius werden de wedstrijden gespeeld op het eigen tennispark van Beekhuizen. Eén puntje zou genoeg zijn voor het kampioenschap. Ook deze wedstrijd werd weer met duidelijke cijfers gewonnen: 5-1. Teun speelde in de enkel twee keer 6-2 en in de afsluitende dubbel wist hij samen met Olivier met 6-1 6-2 te winnen. Het kampioenschap in de eerste klasse was een feit! Gefeliciteerd jongens en meisje. Goed gedaan. Op naar de hoofdklasse.