I

n de meivakantie stond het PJK op het programma. De beste spelers uit elke provincie strijden hier tegen elkaar om te bepalen wie zich de beste speler van de betreffende provincie mag noemen. Als Achterhoeker mocht Teun meespelen in Nijmegen, waar de Gelderse kampioenschappen werden gespeeld. Teun wist zich op dit toernooi voor de halve finale te plaatsen. Deze halve finale was tegen de nummer 5 van Nederland: Jessy Tan. Ook op de Nederlandse kampioenschappen was dit Teun zijn tegenstander. Teun speelde gedurfd, maar zijn tegenstander was duidelijk nog steeds een maatje te groot voor hem, waardoor hij uiteindelijk op de finaledag om de 3de en 4de plek mocht strijden.

Mentale veerkracht

 

Aanvankelijk lukte er nog weinig en al snel stond Teun met 5-0 achter tegen een sterk spelende David Hermans. Op karakter heeft Teun zich terug weten te knokken en de eerste set in de tiebreak met 8-6 weten te winnen. De tweede set ging met 6-1 naar David. Na een 4-0 achterstand in de derde set leek het doek gevallen te zijn, maar wederom rechtte Teun zijn rug en op pure wilskracht won hij deze derde set met 6-4! Daarmee was de derde plek een feit. Een zeer knappe prestatie, zeker gezien het feit dat Teun 3 maanden lang een knieblessure heeft gehad en hij in die periode niet mocht tennissen van zijn fysiotherapeute. Ook conditioneel heeft hij flink ingeleverd in die periode. Als je dan een wedstrijd speelt van 2 uur en 50 minuten en je kunt het opbrengen om tot het laatste punt te blijven knokken, dan kun je niet anders dan trots zijn op jezelf.