A

lvorens te vertellen over het toernooi in Lichtenvoorde is het goed om te weten dat Teun een knieblessure heeft gehad. Eind oktober klaagde hij over een pijnlijke knie. Onderzoek bij de fysiotherapeut leerde dat Teun zijn knie niet stabiel genoeg was. De knieschijf ‘spoorde’ niet goed. Op advies van fysiotherapeute Anne Pauw, van Fysio Oude IJsselstreek, mocht Teun niet tennissen. Gedurende 3 maanden is hij zeer intensief begeleid om zijn knieproblemen te verhelpen. 2 tot 4 keer per week kreeg hij fysio of een aangepaste training. Hier is geen tennisracket aan te pas gekomen. Pas vanaf februari is de tennistraining weer mondjesmaat begonnen. Helaas heeft Teun daardoor een aantal mooie toernooien, waar hij al voor geaccepteerd was, niet kunnen spelen. Momenteel lijkt het blessureleed voorbij. Via deze weg bedanken wij Anne voor haar deskundige behandeling.

Het toernooi

Eindelijk kon er dan weer een toernooi gespeeld worden. En wel in Lichtenvoorde. De KNLTB heeft met ingang van tennisseizoen 2018/2019 gekozen voor een andere toernooi-indeling. De sterrentoernooien bestaan niet meer. Deze zijn vervangen door brons-, zilver- en goudtoernooien. Ondanks dat Teun nog 12 is, speelt hij momenteel toch in de categorie JE14 (Jongens Enkel t/m 14)  Kinderen geboren in 2005 en 2006 spelen in deze categorie. Aan dit toernooi konden maar 16 spelers per leeftijdscategorie meedoen. Omdat Teun toch nog redelijk hoog op de ranglijst stond, mocht hij hieraan deelnemen. Doelstelling was gewoon lekker vrij uit spelen en zien dat er weer wat wedstrijdritme opgedaan kon worden. Teun zijn eerste wedstrijd ging niet door, omdat zijn tegenstander zich teruggetrokken had. Gevolg hiervan was dat Teun zich zonder te spelen plaatste voor de kwartfinale. Hierin speelde hij tegen de nummer 4 geplaatste speler. Conditioneel kon Teun het wel aan, maar het gebrek aan wedstrijdritme zorgde ervoor dat teveel onnodige fouten werden geslagen. Zijn tegenstander was erg vast in zijn slagen en maakte vrijwel geen fouten. Tweemaal 6-0 was het gevolg, hoewel er absoluut prachtige rally’s tussen zaten. Zijn tegenstander was dusdanig sterk, dat hij ook de halve finale en de finale met 6-1 6-2 wist te winnen. Dat verzachtte de pijn een enigszins.