T

raditioneel eindigt het tennisseizoen bij de jeugd met het toernooi om het Nederlands kampioenschap. Omdat Teun in het afgelopen jaar veel punten heeft verdiend met het spelen van toernooien, mocht hij hieraan deelnemen. Op dit toernooi spelen de 64 beste spelers van Nederland in elke leeftijdscategorie. Erg knap dat Teun dat in een jaar tijd al bereikt heeft! Dit toernooi wordt volgens het knock-out principe gespeeld. Als je een wedstrijd verliest, lig je eruit. Om verder te kunnen komen in het toernooi, was het voor Teun dus van belang om niet meteen een van de besten van Nederland te loten. Het lot besliste helaas anders. Teun werd gekoppeld aan de nummer 3 van Nederland: Jessy Tan. Deze speler staat al jaren in de top 5 van Nederland en staat bekend om zijn vastheid en slimheid. Onnodige fouten zie je hem maar sporadisch maken en op de juiste momenten slaat hij toe. Een mooie, maar schier onmogelijke uitdaging voor Teun. Na 3 games stond hij met 3-0 achter. Hij draaide zich op een gegeven moment om naar zijn ouders en zei: ”Ik speel helemaal niet slecht hè!” Dat was een understatement. Teun speelde bijzonder goed. Hij is geen moment van de baan gespeeld en in elke game wist hij wel 3 of 4 punten mee te pakken! Dat Jessy de wedstrijd uiteindelijk won, was niet verrassend (hij is op de 2de plek geëindigd dit toernooi). Als Teun alleen iets gelukkiger was geweest in zijn aanvalsballen, was het geen 6-0 6-0 geworden, maar misschien wel 6-3 6-3. Dat biedt hoop voor de toekomst.