I

n de tweede week van de vakantie was het dan zover. Teun had door goede resultaten voldoende punten gehaald om op een 3 sterren toernooi te mogen spelen. Op een snikhete dag met temperaturen ruim boven de 30 graden, mocht hij aan de bak. Hij had het geluk dat de eerste wedstrijd al om 9.00 uur gespeeld moest worden. In de betrekkelijke koelte en met links en rechts wat schaduw op de baan. Teun was als 21ste geplaatst in een deelnemersveld van 24. Deze eerste partij speelde hij tegen de nummer 10 geplaatste speler. Een grote jongen met een harde forehand. De eerste set ging tot 4-4 gelijk op en Teun speelde erg goed en gedurfd. Helaas ging de eerste set met 4-6 verloren. De tweede set stond  het 1-1 toen de tegenstander een bal op gamepoint uitsloeg. Teun zou daarmee op 2-1 voor komen, maar omdat de tegenstander twijfelde of de bal wel uit was en Teun de afdruk op gravel niet aan kon wijzen, ging het punt naar de tegenstander. Zo zijn nu eenmaal de regels. Vanuit de 1-2 voorsprong liep de tegenstander uit naar een 1-6 overwinning. Toch is Teun goed voor elk punt blijven knokken, maar de tegenstander was nou eenmaal een maatje te groot.

Bakoven

De tweede partij begon om 13.45 uur. Op het heetst van de dag en vol in de zon. Deze wedstrijd was tegen de nummer 4 geplaatste speler in het toernooi. Gelukkig had de organisatie parasols bij de zitplaatsen en ook emmers water met sponzen voor de nodige verkoeling. Teun probeerde vanaf het begin met druk op de tegenstander te spelen, maar deze jongen kon er ook wat van. Met name in de eerste games vlogen Teun de ballen soms om de oren. Maar gelukkig speelde deze jongen niet foutloos. Teun kreeg geleidelijk wat meer grip op de wedstrijd en wist met wederom goed en gedurfd spel zelfs de eerste set met 6-2 te winnen. In de tweede set speelde Teun aanvankelijk ook weer zeer sterk. Hij had zelfs op 3-0 voor moeten komen, maar door een wat nonchalantere fase, met ook wat meer fouten, kwam hij met 2-4 achter te staan. Door weer vechtlust te tonen, kwam hij terug tot 4-4, maar helaas ging de tweede set met 4-6 naar zijn tegenstander. De jongens hadden op dat moment al bijna 2 uur in een bakoven staan spelen en waren oververhit en al flink moe aan het worden. Toch moest er nog een derde set aan te pas komen om te bepalen wie de partij zou winnen. De jongens trokken het bijna niet meer, maar ze moesten doorgaan en tot 4-4 ging het gelijk op. In de laatste 2 games bleef Teun het rustigst en zorgde hij door diep met topspin te spelen dat de tegenstander veel moeite had om de ballen terug te krijgen. Dit resulteerde in een 6-4 overwinning in de derde set. Een kraker van bijna 3 uur in 33 graden! Niets dan respect voor beide spelers. Maar Teun zijn eerste overwinning in een 3 sterren toernooi was een feit. Helaas was dit niet voldoende voor een plek in de volgende ronde, maar het biedt zeker hoop voor de toekomst.

[/text-with-icon]