I

n de eerste week van de schoolvakantie stond er een toernooi in Veenendaal op het programma. Teun was hier weer in een poule van 3 ingedeeld. Bij aanmelding werd gevraagd of Teun ook nog aan het dubbeltoernooi mee wilde doen. Teun zijn vaste dubbelpartner speelde echter op een ander toernooi, dus dat zou niet lukken. Er waren echter een paar jongens die nog een dubbelpartner zochten op dit toernooi. Teun besloot daarom ook aan het dubbeltoernooi mee te doen. Dat betekende ook minimaal 3 keer naar Veenendaal die week. De eerste enkelpartij was een soort opwarmpartij voor Teun. Zonder al teveel moeite won Teun deze met 6-0 6-1. In de tweede wedstrijd verwachtte hij meer tegenstand. In het verleden had hij namelijk al eens een dubbelwedstrijd tegen deze jongen gespeeld en die kon ze nog wel aardig raken toen. Toch ging ook deze wedstrijd redelijk gemakkelijk: 6-1 6-2. Omdat Teun als eerste geplaatst was in dit toernooi, was de poulewinst voldoende voor directe plaatsing in de finale. De winnaars van de andere poule moesten eerst nog een halve finale spelen.

Dubbeltoernooi

In het dubbeltoernooi waren er uiteindelijk maar 4 koppels. De eerste wedstrijden waren daarmee dan ook direct de halve finales. Teun en dubbelpartner Maarten wonnen hun partij, zonder ooit samen gespeeld te hebben. Netjes! Dat hield in dat Teun op zaterdag eerst de finale enkel moest spelen en aansluitend de dubbelfinale.

Finale

De enkelfinale speelde Teun tegen een jongere speler die erg hard sloeg. Te vaak had Teun daar geen antwoord op. Teun speelde een behoorlijk stuk onder zijn niveau en de tegenstander zou juist flink boven zijn niveau hebben gespeeld (volgens zijn moeder). In de hele wedstrijd heeft hij misschien 3 of 4 fouten gemaakt. Een en ander resulteerde in een, voor Teun, frustrerende 0-6 0-6 uitslag. Vlak voor het einde van de wedstrijd riep hij naar de kant, waar Maarten zat te kijken, dat ze de dubbelfinale wel zouden gaan winnen. Dat bleek inderdaad zo te zijn. De onnodige fouten die Teun in de enkelfinale maakte, maakte hij nu helemaal niet. De mooiste rally’s werden gespeeld met veel strijd. Erg leuk voor het publiek. De uitslag werd uiteindelijk 6-1 6-3. Ondanks het verlies in de enkelfinale toch een mooi toernooi gespeeld met een 1ste en een 2de prijs.