D

it najaar speelt Teun wederom competitie voor tennisvereniging Beekhuizen in Velp. Het team is ongewijzigd. Er wordt gespeeld in de 1ste klasse, 10 t/m 14 jaar.

V.T.C. Veenendaal

Op zondag 15 september werd de eerste wedstrijd gespeeld en wel uit tegen VTC Veenendaal. Op deze zonovergoten dag speelde Teun tegen een jongen die met veel spin diep achterin speelde. Daar had Teun aanvankelijk wat moeite mee, omdat het gravel erg hard was. In combinatie met de harde ballen, zorgde dat ervoor dat de bal erg hoog op stuiterde. Uiteindelijk lukte het Teun wel om een passend antwoord op deze ballen te geven, waardoor hij zijn enkelpartij won met 6-1 6-3. Van zijn teamgenoten verloor alleen Samantha haar enkelpartij, waardoor ze met een 3-1 voorsprong aan de dubbels begonnen. Teun speelde hierin met Samantha. Zonder al te veel inspanning te moeten leveren, wonnen ze deze partij met 6-1 6-1. Ook de andere dubbel werd gewonnen. Een 5-1 overwinning is een mooi begin van de competitie.

ALTA Amersfoort

De tweede competitiewedstrijd was ook weer een uitwedstrijd en wel tegen ALTA uit Amersfoort. ALTA had de eerste wedstrijd met 6-0 gewonnen van OTV, dus er kon wel tegenstand verwacht worden. ALTA bleek inderdaad over goede spelers te beschikken, maar in de enkelpartijen kwamen ze tegen onze jongens toch tekort. Samantha was de enige die haar enkelpartij verloor. Teun won met 6-1 en 6-2. De dubbelpartijen gingen gelijker op en de Beekhuizense spelers moesten flink aan de bak om uiteindelijk ook deze partijen winnend af te kunnen sluiten. Teun speelde samen met Seymore en zijn wonnen met 6-2 6-4, na in de tweede set met 4-1 achter gestaan te hebben! De andere dubbel werd pas in de tie break van de derde set beslist in het voordeel van Beekhuizen. Ook deze dag werd hierdoor met een 5-1 overwinning afgesloten.

Bemmel

De derde competitiewedstrijd alweer, maar eentje die eigenlijk niet gespeeld had mogen worden. De regen kwam af en toe met bakken uit de lucht en de eerste najaarsstorm had ook de kop opgestoken. Tennissen was niet mogelijk onder deze omstandigheden. Veel evenementen buiten waren afgelast en ook veel wedstrijden waren gecanceld. Als de thuisploeg dan besluit om toch te gaan spelen, dan moet je zo professioneel zijn om de knop om te zetten en er ook vol voor te gaan. Daar ontbrak het vandaag bij de meesten aan. Er werd veel te veel gemopperd en gezeurd. Nou was het ook uitermate frustrerend dat ballen of veel te ver uitvlogen door de wind, of het net niet eens haalden. Toch maakte de tegenstander zich daar ogenschijnlijk veel minder druk om. Zij bleven rustig en wisten daarom 3 van de 4 enkelpartijen te winnen. Alleen Teun won met 6-2 6-0 op een overtuigende manier. Ook hij had het mentaal even moeilijk, maar hij wist zich er wel overheen te zetten. Seymore en zusje Samantha verloren vervolgens hun dubbel, waardoor het al 4-1 voor Bemmel stond. De laatste dubbel, waarin Teun met Olivier speelde, werd  gewonnen en wel met 6-1 6-4. Uitslag: 4-2 voor Bemmel. Zo is Teun op dit moment de enige speler die nog zonder verlies is. Maar het is duidelijk dat een kampioenschap nog ver weg is.

OTV

Op een bijzonder warme 13de oktober, speelde Teun met zijn team in Oosterbeek, tegen de plaatselijke OTV. Er werd vandaag gestart met de dubbels. Seymore had een polsblessure, maar omdat er geen invallers beschikbaar waren, besloot hij toch te gaan spelen. De pols was ingetapet, maar de pijn was duidelijk zichtbaar tijdens het spel. Hij besloot zelfs om onderhands te gaan serveren, omdat het anders teveel pijn deed. Teun bleef zoveel mogelijk achterin staan met Seymore, en zorgde er zo voor dat Seymore niet onnodig veel ballen hoefde te spelen. Het lukte ze op deze manier om de wedstrijd te winnen (6-3, 6-4). Een knappe prestatie, omdat de tegenstanders behoorlijk goed waren. Ook Olivier en Samantha wonnen hun dubbelpartij. Teun speelde zijn enkel tegen Olaf, een jongen die een erg harde forehand heeft, maar soms wel wat ongecontroleerd. Teun moest flink aan de bak en wist uiteindelijk de wedstrijd met 6-3 6-4 te winnen. Mentaal was het halverwege de partij even zwaar, maar gelukkig wist hij zich daar toch overheen te zetten. Helaas voor het team kon Seymore zijn partij niet spelen. Omdat Samantha haar partij verder als enige verloor, won Beekhuizen met 4-2 en blijft zo toch nog in de race om het kampioenschap, omdat ook Bemmel en ALTA enkele punten lieten liggen.

De Sprong

De vijfde competitiewedstrijd werd tegen laagvlieger De Sprong uit Doetinchem gespeeld. De tegenstanders konden in verband met de herfstvakantie maar met 3 spelers komen. Vandaar dat er maar 3 enkels en 1 dubbel gespeeld kon worden. De overige 2 partijen werden automatisch verloren. De 4 partijen die wel gespeeld werden, werden vrij gemakkelijk gewonnen door het Beekhuizense drietal Teun, Olivier en Samantha. Laatstgenoemde wist haar eerste enkelpartij in deze competitie te winnen.

De Helster

Omdat Teun met een liesblessure terugkwam van een toernooi in Amsterdam, waar hij overigens erg goed stond te spelen, moest Beekhuizen vandaag met 3 spelers aantreden. Dat hield in dat er al 2 punten naar de tegenstanders gingen, waardoor de kans op het kampioenschap wel zo ongeveer verkeken is. Teun speelde dus niet en omdat alleen Samantha verloor, resulteerde dit in een 3-3 eindstand. De laatste wedstrijd die nu nog gespeeld moet worden, is de afgelaste wedstrijd tegen Ludenti. Kampioen worden kan nog altijd, maar Beekhuizen heeft het niet meer zelf in de hand.

Ludenti en kampioen!

De laatste wedstrijd was een inhaalwedstrijd tegen Ludenti. Ludenti stond op de tweede plek en zou een zware dobber kunnen gaan worden. Maar het lot besliste anders. Teun en Samantha hadden hun dubbelpartij destijds al gespeeld en gewonnen. De overige wedstrijden moesten nog gespeeld worden. Maar Ludenti kon geen representatief team op de been brengen en meldde zich af. Dit resulteerde in een 6-0 winst voor Beekhuizen. Omdat Bemmel een puntje liet liggen tegen OTV, kwam Beekhuizen alsnog op gelijke hoogte met Bemmel. Ergo: twee kampioenen. Van harte proficiat!!