I

n het Pinksterweekend werd het DJK van de provincie Gelderland gespeeld bij tennisvereniging Rapiditas in Nijmegen. Op dit open toernooi strijden de spelers in alle verschillende leeftijdscategorie├źn om de beste tennisser van Gelderland te worden. Ook Teun deed hier aan mee. Hij speelde in een poule van 4, maar helaas trok zich een dag van tevoren een tegenstander terug, waardoor Teun maar 2 poulewedstrijden hoefde te spelen.

Jong Oranje

De eerste wedstrijd speelde Teun tegen de nummer 2 geplaatste speler in de leeftijdscategorie t/m 12 jaar. Hij speelde een moeilijke partij, omdat hij tegen een zeer vaste speler speelde, die vrijwel geen fouten maakte. Teun daarentegen, maakte veel te veel onnodige fouten. Tennissend deden de jongens niet eens heel erg voor elkaar onder, maar het solide spel van zijn tegenstander, die ook in jong Oranje bleek te tennissen, maakte een enorm verschil, waardoor Teun met 6-0 6-1 verloor.

Mentale veerkracht

De tweede wedstrijd werd een wedstrijd met 2 gezichten. In de eerste set maakte Teun nog teveel fouten, omdat zijn tegenstander werkelijk alles terugbracht en daarnaast ook nog een hele sterke backhand had. Teun had het op mentaal vlak behoorlijk moeilijk deze set. Hij verloor hem met 6-2. Halverwege de tweede set begon het tij te keren. Teun herpakte zich en toonde daarmee mentale veerkracht. Zijn spel werd aanzienlijk beter en fouten maakte hij bijna niet meer. Vanaf dat moment kreeg zijn tegenstander een mentale tik omdat Teun een aantal prachtige passeerslagen wist te slaan. Hij werd moedeloos van de fouten die hij nu aan het maken was omdat Teun hem goed onder druk wist te zetten. De tweede set werd door Teun gewonnen met 6-3. Hij wist het goede spel in de derde set vol te houden, waardoor hij deze met 6-1 won. Omdat de Jong Oranje speler beide partijen had gewonnen, ging deze door naar de halve finale. Maar het was wederom een leerzaam toernooi!