V

an 26 t/m 31 maart vond het open warm up toernooi in Doetinchem plaats bij TC Zuid. Dat is een toernooi ter voorbereiding op de naderende competitie. De inschrijving hiervoor is open en er wordt in verschillende speelsterktes gestreden om de prijzen. Teun was ingeschreven voor zowel de enkel als de dubbel, in speelsterkte 7, jongen 10 t/m 14 jaar.

Enkel

In de enkel moest hij 2 poulewedstrijden spelen. De eerste wist hij te winnen tegen Stijn Aartsen in twee sets. Gemakkelijk ging dat echter zeker niet. In de eerste set ging het erg gelijk op. Uiteindelijk wist Teun met 7-5 te winnen. De tweede set was iets minder zwaar en deze won Teun met 6-3. Maar een sterke tegenstander was het zeker. De tweede partij was tegen Teun van den Wildenberg. Een sterke speler uit Arnhem. Dusdanig sterk dat Teun ervan verloor. Ook deze strijd ging erg gelijk op. Teun kwam in beide sets zelf met 3-0 voor. Toch wist zijn tegenstander goed terug te knokken. De uiteindelijke setstanden waren 6-4 7-6. Omdat de uitslag van de partij tussen Teun van den Wildenberg en Stijn Aartsen gewonnen werd door laatstgenoemde, zorgden de onderlinge resultaten ervoor dat Teun toch winnaar van zijn poule werd. In de finale stond hij tegenover Bram van de Kamp, ook een speler uit Arnhem. Deze was een maatje te groot voor Teun, hoewel Teun een fantastische tweede set speelde, die hij won met 6-2, verloor hij uiteindelijk de wedstrijd met 2-1.

Dubbel

De dubbelwedstrijden speelde Teun met Tijn Siemelink samen. Tijn is een trainingsmaatje van Teun en dit zou de eerste keer worden dat ze samen aan een dubbeltoernooi mee gingen doen. Er hadden zich 4 dubbelteams opgegeven in hun categorie. De eerste 2 wedstrijden waren min of meer om op te warmen. De tegenstand was minimaal en er werd gewonnen met 6-1 6-0 en met 6-2 6-0. Het team waar Teun en Tijn de laatste partij tegen moesten spelen , was het 2-tal uit Arnhem. Ook zij wonnen de eerste 2 partijen ruim, waardoor de strijd om de eerste en tweede plaats op de laatste dag beslist zou worden. Het werd een kraker bijna twee├źneenhalf uur. De eerste set werd door de Arnhemmers met 6-1 gewonnen. Zij waren beduidend sterker dan Teun en Tijn. Het zag er niet goed uit voor onze jongens. Hoe anders was de tweede set. Op de een of andere manier herpakten Teun en Tijn zich, wellicht geholpen door hun emoties. Deze tweede set eindigde in een tiebreak en werd door Teun en Tijn uiteindelijk met 7-6 over de streep getrokken. Hulde! Er zou een derde set nodig zijn om te bepalen wie zich de toernooiwinnaar mocht gaan noemen. Deze derde set werd opnieuw door Teun en Tijn gewonnen. Ditmaal met 6-4, waardoor zij zich de winnaars van het dubbeltoernooi mochten noemen en bij de prijsuitreiking de beker voor de eerste prijs op mochten halen. Een knappe prestatie in hun eerste wedstrijd samen!