E

n weer zijn er ontwikkelingen op tennisgebied. Teun heeft de afgelopen weken veel getraind en (veelal goede) wedstrijden gespeeld. Hij merkt duidelijk het verschil in expertise tussen de trainers hier in Nederland en de trainers/coaches in Amerika. Het niveau van trainers in Nederland ligt beduidend hoger dan in Amerika. We hebben een aantal avonden met z’n drietjes hierover gesproken en Teun heeft uitgesproken dat zijn drive om zichzelf te verbeteren nog steeds onverminderd hoog is. Om deze reden heeft hij ervoor gekozen om zijn ‘American Dream’ vaarwel te zeggen. Hij wil het komende anderhalf jaar (in eerste instantie) gebruiken om zoveel mogelijk te gaan trainen en toernooien (nationaal en internationaal) te gaan spelen. Hij wil in ieder geval het gevoel hebben dat hij er alles aan gedaan heeft om er zoveel mogelijk uit te halen. Geen makkelijke keus, omdat de sportcultuur in Amerika hem ook heel erg aanspreekt.Binnenkort zullen we een gesprek hebben met de trainers van House of Tennis om een trainingsplan op te gaan stellen. Dan zijn jullie voor nu weer even op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.