E

en dag later stond het volgende toernooi alweer voor de deur. Omdat het vakantie is, is dit een doordeweeks toernooi. Ook nu was de Meppeler tennisvereniging weer de organisator. De eerste 2 wedstrijden zat Teun nog volledig in de goede flow van het weekend. Deze won hij met ogenschijnlijk speels gemak van de nummer 2 geplaatste Bart Kleinbekman (6-1 6-1) en Matthijs Niestijl (6-0 6-2). Met deze overwinningen plaatste hij zich voor de halve finale.

Halve finale

De halve finale werd een ander verhaal. Een wedstrijd met 2 gezichten. In de eerste set probeerde Teun mee te gaan in het harde, aanvallende spel van zijn tegenstander en teamgenoot (Mees Garritsen). Dat lag hem niet zo goed, met frustratie tot gevolg en een 2-6 verlies. In de tweede set ging Teun zijn eigen opbouwende spel spelen. Zijn tegenstander probeerde hierin mee te gaan, maar dat lukte hem niet goed. Met frustratie tot gevolg en 6-1 winst voor Teun. De derde set wordt in deze toernooien als een super tiebreak gespeeld. Wie het eerst 10 punten heeft (2 punten verschil) wint de wedstrijd. Dat is altijd een beetje een loterij, waarin Teun de stabielste en gelukkigste was. Met een 10-6 overwinning wist hij zich te plaatsen voor de finale.

Finale

Deze finale was bloedstollend. De eerste set ging volledig gelijk op tot 6-6. In de tiebreak verloor Teun met 8-6, waardoor de eerste set naar zijn tegenstander Bryan Stam ging. Teun baalde, maar herpakte zich en wist met geconcentreerd tennis de tweede set met 6-2 naar zich toe te trekken. Wederom moest een super tiebreak bepalen wie dit toernooi zou gaan winnen. Tot 10-10 ging het gelijk op. Helaas was het geluk bij het volgende punt niet aan Teun zijn zijde: 10-11. Op matchpoint viel de bal van de tegenstander via de netband aan Teun zijn kant, waarmee het pleit beslecht was. Zuur om op deze wijze uiteindelijk te verliezen, maar toch een prachtige tweede plek en flink wat punten verdiend voor de ranglijst.