Skip to main content
N

a de toernooiwinst in Lichtenvoorde, reisde Teun vol vertrouwen af naar het zonnige zuiden, te weten Best bij Eindhoven. Hier was hij geaccepteerd om een 2 sterrentoernooi te spelen. 18 deelnemers streden om de prijzen. De organisatie had ervoor gekozen om in 6 poules van 3 te spelen. De winnaars van poule A en B plaatsten zich direct voor de halve finale. De winnaars van de andere 4 poules moesten eerst een kwartfinale spelen om te bepalen wie in de halve finale zou komen. Teun speelde in poule E. In de eerste wedstrijd was Pim de Graaff zijn tegenstander. Een redelijk jonge speler. Teun won deze partij met 6-1 6-4. Een mooi begin van het toernooi. De tweede partij was tegen Tim Schillemans, een speler met een behoorlijk harde forehand. Omdat Teun beide partijen sterk stond te serveren en voortdurend de tegenstanders onder druk wist te houden, kon Tim niet veel gebruik maken van zijn forehand. Ook deze partij wist Teun daarom winnend af te sluiten: 6-3 6-1. Hiermee was het bereiken van de kwartfinale, het weekend erop, een feit. Teun speelde hierin tegen Benjamin Vriends, een zeer verdedigende en daardoor stugge tegenstander.

In de eerste set van de deze kwartfinale was er sprake van een echte, mooie wedstrijd. Beide spelers probeerden aanvallend te spelen en punten te maken. Teun was sterker en won deze eerste set met 6-3. Vanaf dat moment schoot zijn tegenstander volledig in de verdediging. Van een mooie wedstrijd was geen sprake meer. Alle ballen werden zeer verdedigend, hoog achterin gespeeld. Erg frustrerend voor Teun, omdat hij hier heel weinig mee kon. Aangezien hij graag aanvallend speelt en het spel wil bepalen, ging hij hierdoor fouten maken. Ballen net uit, ballen in het net. Je zag Teun moedeloos worden. De tweede set ging zelfs met 0-6 verloren. In de derde set herpakte Teun zich en hij kwam zelfs met 2-0 voor te staan. Maar ook nu slopen de fouten er weer in en verloor hij uiteindelijk met 3-6. Wederom een zeer leerzame partij. Als Teun leert om nog meer zijn geduld te bewaren en minder onnodige fouten te maken, zal hij in de toekomst dit soort partijen niet meer hoeven te verliezen.